Liedjes met Wortels II / De reis naar de plaats met de vele namen

close


Het ergste van het ergste gebeurde: een baby werd gebeten door een Tarantula en stierf in zijn moeders armen. Elan was erbij en voelde zich nog nooit zo verdrietig. Die nacht deed Elan geen oog dicht. Ze kroop uit bed en zocht haar reisboekje... Ze schreef: Waarom? Waarheen? Hoelang? Ze moest het weten. Als iemand ons verlaat, waar gaat die dan naartoe, dacht ze? Waarom zijn we dan eigenlijk hier? Hoelang duurt het voor we vergeten zijn? Komen we ooit nog terug? Ze bedacht dat als iemand hier iets over kon weten, het de mensen moesten zijn die al het langste op deze aarde leven. Ze maakte haar rugzak klaar, pakte haar bandopnemer en begon aan een lange, lange reis…

Met het verhaal over Elan als leidraad speelde Zonzo Compagnie bijna 200 voorstellingen in heel Europa. Voor Liedjes met Wortels II - De reis naar de plaats met de vele namen, dook Jan Van Outryve opnieuw in het gigantische archief van ethnomusicoloog Alan Lomax. Samen met zangeres Aline Goffin en de fantastische 5-koppige band die ook het eerste Liedjes met Wortels album inblikte, kroop hij voor de tweede keer de opnamestudio in en maakte een minstens even geweldige opname van het vervolg op Elans avonturen!

 
JAN VAN OUTRYVE luit, ukelele, citer 
ALINE GOFFIN zang en vertelling 
SOETKIN BAPTIST & NAOMI BEELDENS zang
TIM VANDENBERGH contrabas
TIJL PIRYNS percussie
DIDIER FRANCOIS nyckelharpa
 
Het album van Liedjes met Wortels II - De reis naar de plaats met de vele namen ligt vanaf nu in de winkels, maar je kan hem ook bestellen door een mailtje met je naam en adres te sturen naar info@zonzocompagnie.be en 17,50 € (inclusief verzendkosten) te storten op rekeningnummer BE33068239504646 met vermelding van CD LMW II + je naam. Voor bestellingen vanuit het buitenland rekenen we 20 € wegens hogere verzendkosten.
 
CREDITS
A Zonzo Records production
In collaboration with Evil Penguin Records
2017 ZR 002
Recorded at Studio Porino, Borgerhout, with MotorMusic in September 2017
 
All music from the Alan Lomax Audio Archive (www.culturalequity.org)
All arrangements & texts by Jan Van Outryve
Nimf Tune: music & text by Jan Van Outryve
All tracks engineered, mixed & mastered by Stef Lenaerts for MotorMusic
Assistant engineer: Laurens Grossen
Graphic Design & Lay-out by Oeyen en Winters

 

Close