3ACH sleept 3 NOW awards in de wacht in Shanghai

03 november 2020

Afgelopen zondag werden in Shanghai de internationale NOW Festival awards uitgereikt, en Zonzo Compagnie viel maar liefst drie keer in de prijzen!

NOW Festival is een internationaal showcase festival dat omwille van de corona pandemie online werd georganiseerd. Het is een initiatief van Art Space for Kids in Shanghai met de steun van IPAY (International Association of Performing Arts for Youth) en Assitej International (International Association of Theatre for Children and Young People). 

Het NOW Festival Selection Committee, samengesteld uit internationale specialisten op vlak van creatie en programmering voor jong publiek, selecteerde de beste voorstellingen uit 166 inzendingen uit 34 landen. En de jury verkoos onze voorstelling 3ACH - A Stairway to Heaven als beste in drie van de zes categorieën! Artistiek directeur Wouter Van Looy mocht naast de prijs in de hoofdcategorie NOW Prize 2020 ook de awards in ontvangst nemen voor Best Music Program en Best International Creative Program. Lees de press release van NOW Festival hier.

Het Selection Committee omschrijft de voorstelling als volgt: "Truly original invitation into a musical world, with clever participatory engagement, and a series of fresh insights for young listeners." Zeker in deze tijden van lockdown, van kinderen die opgesloten zitten in appartementsgebouwen (zoals ook te zien is in 3ACH), is de voorstelling een deur naar de verbeelding, dromen en spel, en een ode aan de onbegrensde fantasie van kinderen, dat onvermoeid zoeken naar die plek where the wild things are. Lees de integrale bedankingsspeech van Wouter Van Looy hier, waarin hij oproept om zorg te dragen voor elkaar, maar ook op zoek te gaan naar creatieve rabbit holes, te blijven dromen en deze dromen te blijven delen met elkaar.

Wij zijn erg blij met deze nieuwe internationale erkenning, een fijne opsteker na de annulaties van de BIG BANG Bubbels en de première van onze nieuwe productie HUSH.

Een captatie van 3ACH is integraal te bekijken op het kanaal van Zonzo Compagnie op Vimeo