Over Zonzo Compagnie

Zonzo Compagnie

Fascinatie voor de rijkdom van de muziek en geluidskunst is de drijfveer van Zonzo Compagnie. Het ontwikkelt daarom artistiek uitdagend projecten, die de betrokkenheid van een jong publiek bij muziek en geluidskunst stimuleert

 

BIG BANG FESTIVAL

Zonzo Compagnie is de initiatiefnemer van het BIG BANG festival, een avontuurlijk muziekfestival voor een jong publiek dat het jaarlijks samen met zijn partners organiseert in Antwerpen, Brussel, Gent, Rijsel, Lissabon, Athene, Sevilla, Stavanger, Hamburg en Sao Paulo.

Het BIG BANG festival is opgebouwd rond een door de jaren heen verfijnd concept. In een speels en feestelijk kader biedt het festival het publiek de mogelijkheid een traject te kiezen langs interactieve klankinstallaties, miniconcertjes, muziekvoorstellingen en geënsceneerde concerten. Muzikale kwaliteit en diversiteit staan steeds voorop in een festival dat intensief luisteren afwisselt, met actief exploreren en feestelijk genieten.

Het BIG BANG festival werd recentelijk bekroond met de Europese EFFE award als beste festival van Europa en de Vlaamse Klara prijs als beste muziekevenement in Vlaanderen.

Zonzo Compagnie is de coördinator van het Europese BIG BANG netwerk. Een intensief overlegorgaan van organisatoren, media partners en producenten dat zich inzet voor kwaliteitsverbetering, maximaliseren van de spreiding, internationale uitwisseling van muziekprojecten voor een jong publiek en coproducties.

http://www.zonzocompagnie.be | www.bigbangfestival.eu

Der rijkdom en diversiteit van de muziekwereld ontsluiten voor een jong publiek is de missie van Zonzo Compagnie

 

MUZIEKVOORSTELLINGEN

Zonzo Compagnie creëert MUZIEKVOORSTELLINGEN die uitgebreid internationaal op tournee gaan en recentelijk bekroond werden met de internationale YAMA award en Music Theater Now prijs, de Europese YEAH award en in Vlaanderen geregeld geselecteerd werden voor het Theaterfestival.

Zonzo Compagnie creëert volgens 3 vaste productielijnen. De componistenportretten (Listen to the Silence, Mile(s)tones, Berberio) zijn multimediale voorstellingen waarin het artistieke oeuvre van een grensverleggend muzikant of componist het uitgangspunt vormt. De visuele song cycles (Starend Meisje, Slumberland) zijn opgebouwd rond de filmmaakster Nathalie Teirlinck, die spraakmakende filmische voorstellingen bouwt rond nieuw geschreven songs en een sterk inhoudelijk thema. Daarnaast maakt Zonzo ook installatievoorstellingen (Wagon, Station, Klopotecs (2017)), die een klankinstallatie als uitgangspunt hebben.

Gefascineerd door de wereld van de geluidskunst en klankinstallaties brengt Zonzo Compagnie geregeld werk samen van diverse kunstenaars die aan het jonge publiek worden aangeboden in de vorm van een parcours doorheen een labyrintisch gebouw. Binnen het MUZIEKLABYRINT presenteert Zonzo Compagnie het werk van onder meer:  Hans van Koolwijck, STEIM, Stichting Logos, ChampdAction, Hans Beckers …

 

NOMAD

Zonzo Compagnie is initiatiefnemer van het NOMAD project waarbij een professionele artiest naar een ander land reist om lokaal een muziekvoorstelling te creëren met een groep kinderen die ondervertegenwoordigd zijn in het culturele aanbod. Elk BIG BANG festival organiseert een NOMAD project. Spraakmakende projecten werden in het verleden gerealiseerd met Meredith Monk, Paul Griffiths, Phil Minton, Jan Van Outryve, Bert Bernaerts en vele anderen.

 

AMBASSADEURS

Elk festival engageert een groep van 10 kinderen (tussen 9 en 14 jaar), de BIG BANG AMBASSADEURS genaamd. Na een korte training voeren ze taken uit in het kader van de organisatie van het festival en worden zo het gezicht van het festival.

 

ZONZO RECORDS

Zonzo Records is een platenlabel dat werd opgericht door Zonzo Compagnie, het productiehuis dat de wereld verovert met het BIG BANG festival en vernieuwende muziekvoorstellingen voor kinderen. Met het genreoverschrijdende label zet Zonzo Compagnie een stap verder om avontuurlijke muziek van hoge kwaliteit naar een jong publiek te brengen.

SLUMBERLAND is de eerste cd van Zonzo Records en is uitgebracht i.s.m. Evil Penguin Records en Helicopter Records.

Contact

ZONZO COMPAGNIE VZW
Maarschalk Gerardstraat 4a
B-2000 Antwerpen
BELGIË

 

T. +32 (0)3 291 42 02
E. info@zonzocompagnie.be

 

Zonzo Compagnie is

 
WOUTER VAN LOOY (artistieke leiding) - wouter@zonzocompagnie.be
SARA JOUKES (zakelijke leiding) - sara@zonzocompagnie.be
ISABEL JOLY (internationale werking) - isabel@zonzocompagnie.be
NAOMI BEELDENS (pers & communicatie) - naomi@zonzocompagnie.be
ELS LANGOUCHE (productieleiding) - els@zonzocompagnie.be 
MARTINE WERBROUCK (boekhouding) - martine@zonzocompagnie.be
Close