BIG BANG BUURT met Koper & Vel in CC De Kern

Zondag 28 april 2019 ★ 14u tot 17u ★ 6+


Op zondag 28 april 2019 landt BIG BANG BUURT voor het eerst in Wilrijk voor een feestelijke namiddag vol muzikale ontdekkingen. Op het programma: de opzwepende voorstelling Koper & Vel van Zonzo Compagnie & HOP FROG Fanfare, een muzikale trampoline, een installatie die jouw dansmoves omzet in klank en beeld, en meer muzikaal lekkers...

KOPER & VEL ★ 14u30

Koper & Vel is een ode aan de fanfare in klank en beeld. Nu eens een feestelijke uitnodiging om te dansen, dan weer een statig eerbetoon of een streepje troost in de rouwstoet. Op de scène staan twee percussionisten en zeven koperblazers: negen muzikale klasbakken en karakterkoppen. Ze klinken grotesk en absurd, ingetogen en sober, of verdwalen in merkwaardige danspassen. Maar altijd écht: met adem, zweet en ritmes die doen bewegen.
Regisseur/choreograaf Randi De Vlieghe en de Borgerhoutse HOP FROG Fanfare brengen een universeel muzikaal verhaal over de mens, zijn overmoed, zijn wreedheid, zijn zachtheid, zijn kwetsbaarheid, zijn veerkracht en zijn levenslust. Een opzwepend theaterconcert om tegelijkertijd stil van te worden en het uit te schreeuwen van plezier!

Spotter ★ Chris Koolmees

Deze lichtjes verslavende dansmachine zet jouw unieke dansmoves om in spetterende videodecors én muziek. Door te dansen, componeer je jouw eigen muziek en tover je tegelijk prachtige videobeelden tevoorschijn. Spotter nodigt uit tot bewegen, vliegen, vallen én musiceren.
Meer info

Osci Bouncer ★ David Jongen & Elize Rausch

Jump for music! Deze installatie nodigt kinderen uit tot een partijtje onbezonnen trampoline springen. Maar hoe hoog jij springt, maakt wel degelijk iets uit. Door jouw wilde sprongen worden sensoren getriggerd, die op hun beurt klank en licht aansturen. Jouw sprongen bepalen dus het ritme, volume, de belichting, enz. Al springende word je componist, dj, producer, hoe cool is dat?
Meer info


Een initiatief van Zonzo Compagnie i.s.m. CC De Kern - met de steun van Vlaanderen en Stad Antwerpen.