Zonzo Compagnie

Avontuurlijke muziekprojecten voor een jong publiek


Zonzo Compagnie zet internationaal de trend voor muziekprojecten voor een jong publiek. Dat doet het met BIG BANG Festival, een avontuurlijk muziekfestival dat met zijn unieke concept een vaste plek heeft gevonden in België, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Spanje, Portugal, Ijsland, Estland, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Denemarken en Canada. BIG BANG Festival werd bekroond met de EFFE award als Europa’s meest innovatieve festival.

Zonzo Compagnie creëert ook voorstellingen die op een bijzondere manier muziek als uitgangspunt nemen. Ze betoveren het jonge publiek met intrigerende portretten van componisten als John Cage, Miles Davis, J.S. Bach, Luciano Berio of Thelonious Monk, verrassen met wonderlijke klankinstallaties, ontroeren met prachtige songs en maken indruk met een multimediale setup.

In haar Antwerpse thuishaven is Zonzo Compagnie ook de trotse uitbater van het Zonzo Records label waarmee het een reeks straffe albums realiseerde.

Onze missie is de rijkdom van de muziekwereld op een avontuurlijke manier toegankelijk maken voor kinderen.

Zonzo Compagnie in de pers

Het geheim van Zonzo Compagnie
"Zonzo Compagnie viel dit jaar uitgebreid in de prijzen met avontuurlijke muziekprojecten voor kinderen. Wat is het geheim? 
Madalena Wallenstein van Big Bang Lissabon legt ons haarfijn uit waarom Zonzo zoveel teweegbrengt: ‘Zonzo neemt kinderen serieus: dat is hun geheim. Kinderen zijn bij hen niet kinderachtig. En tegelijk valt er ook voor volwassenen veel te ontdekken. Zij krijgen eindelijk eens de kans om naar muziek te luisteren zoals een kind: zonder vaste waarden, met een open geest.’
Ook Matt Clark, de organisator van de YAMA-award, beaamt: ‘Zonzo is cutting edge. Ze vervullen een voortrekkersrol. De muziek staat bij hen op de eerste plaats, maar tegelijk spreken hun voorstellingen alle zintuigen aan. Ze creëren een soort van magie, die kinderen zonder probleem een totaal nieuwe wereld van klanken binnen sluist. Vaak verlopen kinderproducties volgens hetzelfde stramien: men wil kinderen entertainen. Dat doet Zonzo niet. Wat zij brengen is gewoon kunst.’
Superlatieven alom en toch is het volgens Van Looy heel eenvoudig: ‘Het draait allemaal om het creëren van betrokkenheid.’"
De Standaard - 24 oktober 2013
Lees meer