Zonzo Compagnie

Zonzo Compagnie zet internationaal de trend voor muziekprojecten voor een jong publiek. Dat doet het met BIG BANG Festival, een avontuurlijk muziekfestival dat met zijn unieke concept een vaste plek heeft gevonden in België, Brazilië, Canada, Denemarken, Estland, Frankrijk, Ierland, IJsland, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Portugal. BIG BANG Festival werd bekroond met de EFFE award als Europa’s meest innovatieve festival.

"Onze missie is de rijkdom van de muziekwereld op een avontuurlijke manier toegankelijk maken voor kinderen."
- Wouter Van Looy, artistiek leider

Muziektheatervoorstellingen voor een jong publiek en zo veel meer

Zonzo Compagnie creëert ook voorstellingen die op een bijzondere manier muziek als uitgangspunt nemen. Het muziekproductiehuis betovert jong (én minder jong) publiek met intrigerende portretten van componisten als John Cage, Miles Davis, J.S. Bach, Luciano Berio, Henry Purcell, Thelonious Monk en Maurice Ravel waarbij een multimediale setup de standaard is.

Recenter wordt er ook bijzonder ingezet actief ingezet voor klankkunst voor een jong publiek. Muzieklabyrint, waarbij een cultuurhuis wordt omgebouwd tot een muzikaal doolhof, is zo al enkele jaren een vaste waarde. Sinds enkele jaren ontwikkelt Zonzo Compagnie met succes ook eigen installaties die een jong publiek kunnen betoveren.

"Zonzo neemt kinderen serieus: dat is hun geheim. Kinderen zijn bij hen niet kinderachtig. En tegelijk valt er ook voor volwassenen veel te ontdekken. Zij krijgen eindelijk eens de kans om naar muziek te luisteren zoals een kind: zonder vaste waarden, met een open geest."
- Madalena Wallenstein, CC de Belém

In haar Antwerpse thuishaven is Zonzo Compagnie ook de trotse uitbater van het Zonzo Records label waarmee het een reeks straffe albums realiseerde.

"Zonzo is cutting edge en vervult zo een voortrekkersrol. De muziek staat op de eerste plaats, maar tegelijk spreken de voorstellingen alle zintuigen aan. Zonzo creëert een soort van magie, die kinderen zonder probleem een totaal nieuwe wereld van klanken binnen sluist. Vaak verlopen kinderproducties volgens hetzelfde stramien: men wil kinderen entertainen. Dat doet Zonzo niet. Wat zij brengen is gewoon kunst."
- Matt Clark, YAM-awards