Liedjes met Wortels I

Zonzo Records


Liedjes met Wortels I is de tweede release van Zonzo Records. Na het succesvolle Slumberland met An Pierlé en Fulco Ottervanger, nemen Jan Van Outryve en Soetkin Baptist je mee op een wereldreis op zoek naar Wortelliedjes. Componist en luitist Jan Van Outryve maakte een selectie uit het kolossale liedjesarchief van de Amerikaanse etnomusicoloog Alan Lomax. Voor het album Liedjes met Wortels arrangeerde hij deze liedjes voor de prachtige stemmen van Soetkin Baptist, Aline Goffin en Naomi Beeldens, luit, cittern, ukulele, nyckelharpa (Didier François), contrabas (Tim Vandenbergh) en slagwerk (Tijl Pyrijns).

Elan was een bijzonder meisje.
Ze hoorde alles, overal leek wel een lied te weerklinken.
Op een nacht had Elan een droom, ze zou een grote machine maken waarin ze alle liederen kon verzamelen.
De volgende dag vertrok ze.
Met haar bandopnemer onder de arm reisde ze doorheen de wereld en verzamelde liedjes die baby's konden doen slapen, liedjes die mensen genazen, liedjes tegen hoofdpijn, liedjes om iemand gelukkig te maken, liedjes om te vieren, maar ook liedjes die kietelden, liedjes die prikten, liedjes om uit te lachen, ...

Recensies

"Een luit, een sleutelharp, een batterij trommeltjes en drie stemmen met pit: het is eens wat anders dan de doorsnee kinderpop. En het klinkt nog goed ook. Soms hartverscheurend, als in ‘Geordie’, met de vochtige luchten van Amerika’s deep south tussen de noten. Soms uitgelaten en grappig, als in ‘Exploring’, met de rollende ‘r’ van de Caraïben. Bij een gebrek aan gekke nonkels met een gitaar, of dansende tantes met klakkende schoenen, biedt deze cd de perfecte oplossing."
Lees meer
De Standaard ****

Online bestellen

Het album Liedjes met Wortels I - Magische liedjes ligt in de winkels, maar kan je ook bestellen door een mailtje met je naam en adres te sturen naar info@zonzocompagnie.be en 17,50 € (incl. verzendkosten) te storten op rekeningnummer BE33 0682 3950 4646 met vermelding van CD Liedjes met Wortels I + je naam. Voor bestellingen vanuit het buitenland rekenen we 20 € wegens hogere verzendkosten.

Een meertalig extraatje

De CD is uitgegeven in het Nederlands, Spaans en Noors, geef duidelijk aan indien je de Spaanse of Noorse versie wenst te ontvangen. Je kan de verschillende versies ook online beluisteren: 

  • Engels: Songs with Roots / Magical songs
  • Frans: Chansons avec des Racines / Chansons magiques
  • Noors: Songar med Røter / Magiske songar
  • Spaans: Canciones con Raíces / Canciones mágicas
     

Liedjes met Wortels I werd uitgebracht door Zonzo Records i.s.m. Evil Penguin Records, MotorMusic en New ARTS.