BIG BANG BUURT met Klopotec Orkestra in deSingel

Zondag 5 mei 2019 ★ 13u30 tot 17u ★ 6+


Op zondag 5 mei 2019 landt BIG BANG BUURT in deSingel voor een feestelijke namiddag vol muzikale ontdekkingen. Op het programma: de wonderlijke installatievoorstelling Klopotec Orkestra van Zonzo Compagnie & Hans Beckers en de Musiscopes, zes mysterieuze muzikale tafels...

KLOPOTEC ORKESTRA ★ 14u & 15u30

Hans Beckers bouwt fabelachtige klankinstallaties. Voor zijn voorstelling Klopotec Orkestra trok hij naar een oud magisch huis in een Noors vissersdorpje, het Kråkeslottet. De man die er woont, verzamelt prachtige stukken wrakhout, verteerd door de zee en dan aangespoeld op het strand. Daarmee bouwde Hans Beckers een merkwaardig orkest van klopotecs: ratelwindmolens die in een ver verleden in Sloveense wijngaarden slangen verjoegen. Te midden van zijn zelfgebouwde windmolenorkest gaat Hans Beckers een muzikaal gesprek aan met Teun Verbruggen, een meesterlijke slagwerker die zijn pluimen verdiende bij FES, Mélanie de Biasio en het Jef Neve Trio. Samen maken ze Klopotec Orkestra tot een visueel en auditief spektakel dat zal ratelen en kloppen en verbluffen als kleurrijk schaduwspel.

Musiscopes ★ Musica, Impulscentrum voor Muziek

De Musiscopes van klankacrobaat Eric Van Osselaer zijn zes verplaatsbare tafeltjes waarop een netwerk van kanalen, kraantjes en attributen aanwezig is. Met behulp van een stethoscoop kan je horen welke klanken en geluiden tot stand komen en onderzoeken hoe je ze kan manipuleren door kraantjes open en dicht te draaien. Luister net als een dokter met een stethoscoop naar de klanken van de Musiscopes en maak je eigen privé-concert!
Meer info

Een initiatief van Zonzo Compagnie i.s.m. deSingel - met de steun van Vlaanderen en Stad Antwerpen.