BIG BANG BUURT met HOP FROG Fanfare in Merksem

Zondag 9 juni 2019 ★ 13u tot 17u30


Op zondag 9 juni 2019 landt BIG BANG BUURT voor het eerst in Merksem voor een gratis editie in openlucht i.s.m. Het Circusplein! Je kan er de hele namiddag op het Kroonplein terecht voor circusacts en muzikale verrassingen. Op het programma: een feestelijke aftrap door kinderen van de Merksemse Muziekacademie, de knotsgekke HOP FROG Fanfare, ons muzikale springkasteel Hoppeslot en nog veel meer!

Muzikale aftrap ★ 13u

Bert Bernaerts (HOP FROG Fanfare) ging aan de slag met het 3de jaar Muziekatelier van de Muziekacademie in Merksem. Samen en versterkt door de andere muzikanten van HOP FROG Fanfare spelen ze Het Circusplein feestelijk in!

HOP FROG Fanfare ★ 13u, 14u15 & 17u15

Twee percussionisten en zeven blazers trakteren het publiek op een aanstekelijke mix van eigen composities, wervelende improvisaties en hilarische interacties. De muzikanten bewegen zich tussen het publiek en betoveren jong en oud. Dansen is toegestaan!
HOP FROG Fanfare zijn Tim Coenen (basdrum), Tijl Piryns (snaredrum), Glen De Jonghe (souzafoon & trombone), Loes Minnebo (trombone), Bert Bernaerts (trompet), Mario Conjaerts (trompet), Koen Bollen (sopraansax), Peppi Pepermans (altsax) en Hanne Debacker (baritonsax).

Hoppeslot ★ doorlopend

Waag je aan een ritmische sprong op het Hoppeslot: het enige echte BIG BANG springkasteel! Op het Hoppeslot spring je niet zomaar in het wilde weg: choreografe Eileen van Os deelt springinstructies uit en neemt je mee op een bouncy bewegingsparcours. Een jazzband, onder leiding van top-percussionisten Tijl Piryns (HOP FROG Fanfare) en Simon Segers (De Beren Gieren), leest de springende kinderen als een levende partituur en voorziet hun sprongen van een welgeplaatste ritmische en muzikale soundtrack. Een dans om niet te ontspringen!   

SCUMEDIA LAB ★ doorlopend

In het SCUMEDIA LAB, begeleid door SCUM STUDIOS, gaan we op een speelse, creatieve en verrijkende manier dieper in op de beleving voor en achter de camera. Je kan er kennismaken en experimenteren met allerlei audiovisuele technieken en nieuwe media, zelfs de smartphone kan gebruikt worden om je creatief uit te drukken. Misschien schuilt er wel een geboren BIG BANG festivalreporter in jou? Kom langs, en zoek het uit!


Een initiatief van Zonzo Compagnie i.s.m. CC Merksem & Muziekacademie Merksem - met de steun van Vlaanderen en Stad Antwerpen.