BIG BANG BUURT met Liedjes met Wortels II in CC Deurne

Zaterdag 21 september 2019 ★ 14u tot 18u ★ 5+


Op zaterdagnamiddag 21 september trekken we met onze BIG BANG BUURT karavaan voor de 2de keer dit jaar naar CC Deurne. Deze keer zijn we te gast tijdens hun familiedag - meteen ook de feestelijke opening van het nieuwe cultuurseizoen - met de zotte bende van Brazzmatazz en de intieme voorstelling Liedjes met Wortels II van Zonzo Compagnie - inclusief 'guest appareance' door kinderen van 't Speelscholeke in Deurne. Naast heel veel muziek is er die namiddag trouwens nog vanalles te beleven, ondermeer circus en een echte kinderfuif! 

LIEDJES MET WORTELS II ★ 14u30 & 15u50

Voor Liedjes met Wortels II koos Jan Van Outryve opnieuw songs uit het gigantische archief van etnomusicoloog Alan Lomax. Samen met zangeres Aline Goffin brengt hij muzikale schatten uit de hele wereld tot leven. Ondersteund door illustraties van het piepjonge Portugese supertalent Beatriz Bagulho en met niets meer dan een stem, een ukelele en een luit betoveren Aline en Jan hun publiek met een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert voor iedereen vanaf 5 jaar.
Speciaal voor deze BIG BANG BUURT gingen Jan Van Outryve en Aline Goffin aan de slag met de kinderen van het 6de jaar van basisschool 't Speelscholeke in Deurne. Ze werkten rond de liedjes uit de voorstelling en delen het podium op 21 september.

Brazzmatazz

Een 18-koppig monster van een brassband dat gromt en van zich afbijt, en op het juiste moment de spanning steeds weer weet op te bouwen. Muzikale invloeden uit o.a. New Orleans en de Balkan worden vermengd met Jamaicaanse ska & reggae en vervolgens door een westerse jazz- & drum-‘n’-bass-mangel gehaald. Het resultaat is een typerende sound die eerder onconventionele klanken uit het orkest wil toveren, meer dan eens met een serieuze knipoog. Verwacht je aan een hoogst dansbaar, onweerstaanbaar muzikaal feest!
Meer info


Een initiatief van Zonzo Compagnie i.s.m. CC Deurne en 't Speelscholeke - met de steun van Vlaanderen en Stad Antwerpen.