BIG BANG BUURT met THELONIOUS in CC Berchem

Donderdag 27 december 2019 ★ 14u tot 17u ★ 6+


Op vrijdag 27 december 2019 landt BIG BANG BUURT opnieuw in CC Berchem met een extra feestelijke editie waarin jazz centraal staan. Op het programma: de voorstelling THELONIOUS die een bruisende ode brengt aan jazzlegende Thelonious Monk, meezingen met Ik en den Theo (Piet Maris & Theophane Raballand van Jaune Toujours) en een open atelier van ZandZand waar je zelf een jazzpartituur of een Monk-hoed in elkaar kan knutselen. Kortom, het wordt een jazzy kerst!

THELONIOUS ★ 15u

Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee in de unieke muzikale wereld van de New Yorkse jazzheld Thelonious Monk. In een indrukwekkend videodecor betrekken ze je bij Thelonious’ experimenteerdrang en tonen je telkens weer nieuwe kantjes van deze boeiende muzikant. Benjamin Vandewalle zorgde voor een levendige regie en lokte de muzikanten mee in een hilarische choreografie. Spring mee op deze beboptrein met het “Genius of Modern Music” en kruip onder de huid van Thelonious. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd!

 ... in Thelonious draait het niet om feiten, het draait helemaal om de muziek. Geholpen door de video en de fratsen van de muzikanten pakt die de zaal volledig in – elk nummer een nieuw hoogtepunt. Ines Minten - De Standaard ****

THELONIOUS werd bekroond met de YAM Public Choice award 2019!

Ik en den Theo

Bij Ik en den Theo (her)bekijk je de wereld door kinderogen. Kinderen, ouders en grootouders kunnen rondlopen als robots, stoelendansen, bezoek krijgen van nonkel Jazz, ABDCDetective spelen en nog veel meer. Piet Maris en Theophane Raballand (allebei van Jaune Toujours) doen hun ding op accordeon en drum ... en met het publiek, dat voortdurend wordt uitgedaagd om mee te zingen, dansen, springen en fantaseren.
Meer info
Van 14u20 tot 14u50 en van 16u tot 16u30, gratis

Workshop THELONIOUS

ZandZand dompelt jong en oud onder in de wondere wereld van jazzheld Thelonious Monk. Creëer je eigen jazzpartituur met symbolen, zet een zelf ontworpen Monk-hoed op je hoofd of steek een wandelend Monk-figuurtje in elkaar.
Meer info
Doorlopend van 14u tot 17u, voor en na de voorstelling van THELONIOUS, gratis


Een initiatief van Zonzo Compagnie i.s.m. ccBe - met de steun van Vlaanderen en Stad Antwerpen.