BIG BANG TV

Met steun van de EU en binnen het BIG BANG netwerk ontwikkelt Zonzo Compagnie plannen om haar missie ook via mediakanalen te realiseren. Zonzo Compagnie fungeert daarvoor als een hub tussen kunstenorganisaties voor kinderen en de media en zet daarvoor haar Vlaamse en internationale netwerken in. Het enorme potentieel aan lokale en internationale artistieke creativiteit wordt daarmee geëxploiteerd voor mediadoelstellingen. 

In een voorfase en in het verlengde van de ambassadeurswerking lopen nu al internationaal in 15 steden experimenten met jeugdige reporters die samen met een professioneel team reportages maken over het BIG BANG Festival. De mediateams overleggen, wisselen ideeën, kennis en kunde uit, wat moet resulteren in sterke televisiewaardige formats. Het vertrekpunt is muziek, maar in een volgende fase worden de plannen uitgebreid naar andere kunsten. Zonzo Compagnie wil met BIG BANG TV de kunsten toegankelijk maken voor kinderen via de media en dat op een creatieve, attractieve maar artistiek hoogstaande manier. Net zoals het dat met haar festivals en voorstellingen doet. 

BIG BANG TV is een initiatief van Zonzo Compagnie en AAP Media - met de steun van het Creative Europe Programme van de Europese Unie.