Muzieklabyrint

hetpaleis 2023

Zonzo Compagnie en hetpaleis slaan voor het vijfde jaar op rij de handen in elkaar voor een nieuwe avontuurlijke geluidentocht. Met Muzieklabyrint wordt hetpaleis enkele weken lang een grote muzikale speeltuin met vijf installaties die tot de verbeelding spreken.

Speelplaats (Toon Quanten)

Een speelveld vol tegels vormt een interactief ervaringsparcours. De tegels hebben verschillende hoogtes en profielen. Elke stap of sprong genereert een nieuwe klank of ervaring. Een gelaagde grafische partituur toont de verschillende mogelijkheden van het speelveld. Het devies: gewoon proberen en samen nieuwe combinaties ontdekken! Speelplaats combineert geluid met allerlei ervaringen. Luister, kijk en voel …

Hip Hub (Zonzo Compagnie)

In Hip Hub sta je tegenover een groep muzikanten. Geen echte maar digitale. Ze zetten jouw bewegingen om in muziek. Zo word jij de leider van de band. De ene speelt salsa, de andere jazz, nog eentje houdt het liever bij klassiek of swingende pop. Op jouw teken starten en stoppen ze met spelen, gaan ze harder of juist zachter en klinken ze als in een schitterende concertzaal of gewoon in je eigen living.

Parlophonen (Col vzw)

Parlophonen is een meerstemmige klankinstallatie gevuld met talen van over de hele wereld. Vanop een afstand hoor je alleen geroezemoes. Maar wanneer je dichterbij komt, krijgt elke hoorn een stem. Gelukkig hoef je niet alles te verstaan. Want elke stem wordt gaandeweg een melodie van klanken, intonaties en emoties. Zo is Parlophonen een metafoor voor de samenleving waarin we leven.

Chronophone (Zonzo Compagnie)

Wist je dat er ergens op de grenzen van tijd en ruimte een hele klankwereld verborgen ligt? Die kan je voor het eerst ontdekken door de Chronophone, je gids in je zoektocht door ruimte en tijd.

Fonetica (Tiptoe Company)

Fonetica is gemaakt uit een kluwen van pvc-buizen. Ze verdwijnen onder een houten platform en duiken elders opnieuw op om uit te monden in een klankbeker die boven je uit torent. Fonetica is vooral een muzikale speeltuin die je uitnodigt om te blazen, te slaan, te zingen, te fluisteren, te luisteren, te wrijven en muziek te maken. Dat kan lekker alleen of samen met andere toevallige bezoekers.